Hakkımda

Fotoğrafım
bu sitede günlük yaşami kolaylaştıran pratik bilgilerle deprem önlemlerinden doğalgaz kullanım talimatlarına,evinizdeki sigara kokusunun giderilmesinden en sevdiğiniz eşyalarınızdaki lekelerin çıkartılmasına,mutvakta yaptığınız hamur işlerinizden evdeki çiçeklerinizin bakımına,kendi sağlığınızdangüzelliğiniz ve estetiğinize kadar pek çok konudaki bilğiye rahatça ulaşabileceksiniz.

15 Ara 2008

PERDELER

*Tül ve benzeri hassas perdelik kumaşları bir yastık kılıfının içine koyduktan sonra çamaşır suyunda hafifçe sıka,sıka yıkayın ve durulayacağınız son suya bir miktar şeker katın.Sakız gibi bembeyaz olurlar.
*Sararmış solmuş tül perdeleri yıkadıktan sonra ıhlamur ilave edil miş suda durularsanız,krem rengin de nefis perdelere sahip olursunuz.
*Pastalar için kullandığınız kabartma tozu,sararmış perdeler ve danteller için de kullanabilirsiniz.Suyen içine koyacağınız kabartma tozunun içine,sararan perdeve dantellerinizi batırıp 2-3 saat bekletin.
*Rengisolmuş perdeleri temizlemek için evvela fırçalayıp sılkerek tazlarını gidermeli,sonra yıkamalıdır.Tozu alındığı ve yıkandığı halde yine solukluğu devam ederse,suyun içine toz halinde bir miktar şap koyup eritmeli ve perdeleri buna batırıp bir müdet bırakmalı,sıkıp gölgede kurutmalıdır.
*Fırfırlı valonlu mutvak perdelerinizin yıkandıktan sonra ütülemeden düzgün durmasını istiyorsanız,son durulama suyuna bir çay bardagı tuz katın.
*jaluzi perdeleri,havludan dikilmiş parmaksız eldiven giydikten sonra iki tarafındanda eldivenli elerinizi aralığa sokarak,kolayca tozunu alıp,temizleyebilirsiniz.Çabuk kirlenmemeleri içinde tozu alındıktan veaynı şekilde yıkadıktan sonrada beyaz bir cilayla cilalayabilirsiniz.

Hiç yorum yok: