Hakkımda

Fotoğrafım
bu sitede günlük yaşami kolaylaştıran pratik bilgilerle deprem önlemlerinden doğalgaz kullanım talimatlarına,evinizdeki sigara kokusunun giderilmesinden en sevdiğiniz eşyalarınızdaki lekelerin çıkartılmasına,mutvakta yaptığınız hamur işlerinizden evdeki çiçeklerinizin bakımına,kendi sağlığınızdangüzelliğiniz ve estetiğinize kadar pek çok konudaki bilğiye rahatça ulaşabileceksiniz.

19 Ara 2008

DEPREM ÖNLEMLERİ

Bilindigi gibi ülkemiz deprem kuşağı üzerindedir.Bunedenle,her an bir depremle karşılaşabiliriz.Bunun için herzaman hazırlıklı olmamız gerekmektedir.Evimizde depreme kerşı almamız gereken bazı önlemler ve yapılması gereken hazırlıklar vardır.Bunlara dikkat ettiğimizde ,başımıza çok büyük ölçekli bir Felaket gelmesini engelleyebilirız.

*Yapınızın güvenliğinden emin olun.gerekirse,evinizi uzmanlara gösterinve evinizi sağlamlaştırmak için negibi önlemler almamız gerektiğini öğrenin.
*Evin için deki rafları ve ağır eşyaları bulundukları yere sabitleyin.
*Cam ve kırılacak eşyalarınızı korunaklı yerlere yerleştirin.
*Deprem anında çıkış yolunuzu yada duracağınız yeri önceden belirleyin.Bu,deprem anında size zaman kazandırır.
*Yangına karşı güvenliği sağlayın.
*Elektirik kesintisine karşı aydınlatma önlemi alın.
*Acil yardım malzemelerini tamamlayın
*Evinizde birdeprem çantası hazırlayın.İçinde olabilecek bütün malzemelerin olmasına dikkat edin .Özellikle su,yarabandı,mendil,el feneri,düdük,biraz para v.b.
*Deprem anında,özellikle ağır yük kaldırabilecek eşyaların önünde olun.Eğer av yıkılırsa,en azından bu eşyaların bulunduğu bölgelerde güvende olabilirsiniz.

Hiç yorum yok: