Hakkımda

Fotoğrafım
bu sitede günlük yaşami kolaylaştıran pratik bilgilerle deprem önlemlerinden doğalgaz kullanım talimatlarına,evinizdeki sigara kokusunun giderilmesinden en sevdiğiniz eşyalarınızdaki lekelerin çıkartılmasına,mutvakta yaptığınız hamur işlerinizden evdeki çiçeklerinizin bakımına,kendi sağlığınızdangüzelliğiniz ve estetiğinize kadar pek çok konudaki bilğiye rahatça ulaşabileceksiniz.

27 Şub 2009

AKVARYUM BALIKLARI BAKIMI HAKKINDA PRATİK BİGİLER

Akvaryumu temiz tutunuz.;Akvaryumun suyun daima kristal berraklığında olmalıdır.
Çok fazla balık doldurmayın.Su değiştirmeyin.olanak buldukça yağmur suyu ekleyin.
Bitkileri,kumu ve taşları,akvaryuma koymadan önce yıkayın Olanak buldukça yağmur suyu ekleyin. Balıklara çak fazla yem vermeyin.Cama vurarak balıkları ürkütmeyin.Hastalığın bulaşmasını önlemek için,hastalanan balıkları başka bir kaba alınBilginizi artırmak için,bu konuda yazılmış kitapları okuyun.Akvaryumunuzu,evin direk güneş almayan fakat devamlı aydınlık bir köşesine koyun.Akvaryumun içine dinlendirilmiş su koyun. yoksa,akvaryumun alacağı kadar suyu kaynatın ve soğutup kullanın.Akvaryumunuzun kumunu berrak bir su bırakana kadar sıcak su ile yıkayınız.Akvaryumun içine kumu ve bitkileri yerleştirdikten sonra,akvaryumun içini kaplayacak şekilde ambalaj kağıdı örtün.suyu dikkatlice bu kagıdın üzerinden dökerek akvaryumunuzu doldurun.Daha sonra kağıdı çıkarın.Bitkilerin yerlerinden oynamadığını,suyunuzun bulanmadığını göreceksiniz.Akvaryumda rmızı balığı olanlara bir öneri:
Sakın balığa ekmek ve klorsuz su vermeyin.Ayrıca suyunun daha ılık olmasına dikkat edin. Akvaryumunuzun suyunu arada bir değiştirmeniz gerektiğini bilirsiniz ama bu suyu atmadan önce ne işe yarayabileceğini hiç düşündünüzmü? Odanızdaki süs bitkileri için bundan daha iyi bir ilaç olamaz.

Hiç yorum yok: