Hakkımda

Fotoğrafım
bu sitede günlük yaşami kolaylaştıran pratik bilgilerle deprem önlemlerinden doğalgaz kullanım talimatlarına,evinizdeki sigara kokusunun giderilmesinden en sevdiğiniz eşyalarınızdaki lekelerin çıkartılmasına,mutvakta yaptığınız hamur işlerinizden evdeki çiçeklerinizin bakımına,kendi sağlığınızdangüzelliğiniz ve estetiğinize kadar pek çok konudaki bilğiye rahatça ulaşabileceksiniz.

28 Şub 2009

MOBİLYALAR İÇİN PRATİK BİLGİLER

Cilalı mobilyaların üzerindeki lekeleri çıkarmak için,biraz zeytin yağı ile toz şekeri karıştırıp bununla silin veya kaynatılmış kahve telvesi ile ovup kurutun.

Üzeri oymalı motifler olan güzel takımlarınıza evde vernik sürerek,cila yapmayın.Cilalamanız lazımsa üstüne kırem cila sürüp fırçayla parlatın.

Oymalı mobilyanın tozlarını eski bir diş fırçası veya boya fırçasıyla alın daha pratik olur.

Mobilyalarınızı yünlü kumaşa damlatılan bir kaç damla sıvı yağ ile ovalayın.

Kaplı sandalyelerinizi,bir tas su içine 2çay kaşığı amonyak koyulmuş suyla temizleyin.

Evinizdeki tahta eşyalar zamanla kararır.O zaman oksijenli suya batırılmış bir bezle güzelce silmek gerekir.Eşyalar bir beyazlık kazanacak ve temizlenecektir.

Mobilyalarda zararlı haşeratı (tahta kurdu vesaire) öldürmek için mabilyaları;tuz,karabiber ve hardallı sirke kaynatıp meydana gelen sıvıyla silmek gerekir.

Mobilyaların üzerindeki çizik ve lekeleri çikarmak için, gaza batırılmış bezle silmek yeterli olur.Derin çiziklerde ise,içine erimiş mum koyarak aynı işlem tekrarlanır.

Mobilyalardaki su lekesini çıkarmak için,üzerine biraz yemeklik yağ damlatın parmağınızla yedirmeye çalışın.

Beyaz mobilyalardaki yağ lekeleri ni çıkarmak için,arap sabunuyla mobilyayı silin.Lekeyi kazıyın ve kurumaya bırakın.Daha sonra sabunu durulayın ve çamaşır suyu katılmış kayner suyla mobilyayı yıkayın.Durulayın.Suyun mobilya tarafından emilmemesi için hemen kurulayın.

Mobilyalarbaki yağ lekeleri için,çakmak gazı kullanabilirsiniz.Eğer leke yeniyse,bu lekeyi sirkeye batırılmış kil tozu ile silin.Ilık su ile temizledikten sonra cilalayın.