Hakkımda

Fotoğrafım
bu sitede günlük yaşami kolaylaştıran pratik bilgilerle deprem önlemlerinden doğalgaz kullanım talimatlarına,evinizdeki sigara kokusunun giderilmesinden en sevdiğiniz eşyalarınızdaki lekelerin çıkartılmasına,mutvakta yaptığınız hamur işlerinizden evdeki çiçeklerinizin bakımına,kendi sağlığınızdangüzelliğiniz ve estetiğinize kadar pek çok konudaki bilğiye rahatça ulaşabileceksiniz.

28 Şub 2009

PİLASTİK DÖŞEMELER İÇİN PRATİK BİLGİLER

Diger ev temizliğinde olduğu gibi,muşambalar da,yapılan günlük temizliğin dışında,haftada bir iyice temizlemek ister.Her gün,uzun saplı kıl fırça ile süprülerek temizlenen muşambalar silinmeli,sadece yünlü bir kumaş parçası ile ovularak parlatılmalıdır.

Haftalık temizliklerde hafif sulu ıslak bezle silinen muşambalar,kuruduktan sonra muşamba cilasi ile cilalanıp parlatılır.

Muşambaları bir mecburiyet olmadıkca suyla silmemek daha doğru olur.Çünkü su,muşabaların ömrünü kısaltır.

Yapışkan,çok kirli muşambalar,su yerine,gazla silinerek temizlenir.Gene çıkmazsa,nemli bir bezi,küle veya temizleyici bir toza batırarak ovabilirsiniz.

Masa muşambalarını deterjanlı suyla değilde sabunlu suyla yıkayın.Çünkü deterjan muşambayı setleştirir ve kırar,sabunlu sudan sonra duru suyla silip kurulayın.

Yırtılan plastik örtüleri ters tarafından flasterle yapıştırdıktan sonra,düz yüzünden hafif sicak ütü ile bir bez üstünden ütüleyin.

Sofra muşambası yarı yarıya sirke ve sütle hazırlanmış bir sıvı ile silinerek arkasından yumuşak bir bezle parlatılır.

Muşamba ve maryerlerdeki ayakkabı izleri ile diğer lekeleri çikarmak için tiner veya sirke kullanılır.